Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Systems, la a zecea şedinţă consecutivă de creştere cu un plus total de 53%. Joi seară acţiunile aveau plus 24%

Bittnet Systems, la a zecea şedinţă consecutivă de...

Autor: Liviu Popescu

13.06.2019, 17:20 1196

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), cea mai tranzacaţionată companie de pe segmentul alternativ AeRO al bursei de la Bucureşti, înregistrează joi la ora 17:15 un plus de 24% al preţului acţiunilor, ceea ce înseamnă că sunt şanse mari ca emitentul să închidă a zece şedinţă consecutivă pe creştere, potrivit datelor BVB.

Astfel, în acest interval de timp, inclusiv şedinţa de astăzi, BNET înregistrează un plus de 53%, ceea ce înseamnă că la preţurile curente de tranzacţionare are o valoare de piaţă de 155 milioane de lei. Spre comparaţie miercuri compania închisese la 125 milioane de lei cea ce înseamnă că într-o singură zi valoare de piaţă a acesteia a urcat cu 30 mil. lei.

“În ceea ce priveşte creşterile din ultimele zile, credem că se datorează faptului că un investitor a decis să cumpere o participaţie mai mare în cadrul companiei, şi dorim să îi mulţumim pentru încrederea acordată”, spune Cristian Logofătu, CFO şi cofondator Bittnet, pentru ZF.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni BNET de circa 3,4 milioane de lei în ultimele zece zile, chiar mai mult decât în cazul unor companii din prima ligă bursieră. De altfel acţiunile BNET sunt cele mai căutate de pe segmentul alternativ AeRO iar compania intenţionează să se transfere pe segmentul principal, ceea ce va atrage şi mai mulţi investitori şi va determina o lichiditate mai mare.

“Continuăm pregătirea pentru transferul către Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, pe care intenţionăm să îl finalizăm până la sfârşitul acestui an. Scopul nostru este ca peste 4 ani, să putem vorbi despre o altă creştere de 15 ori a valorii companiei noastre, asa cum am reuşit sărealizăm între 2015 şi până astăzi”, spune Cristian Logofătu.

De la începutul anului 2019 şi până în prezent, inclusiv şedinţă de joi, acţiunile BNET s-au apreciat cu 124%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BVB>.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO