Burse - Fonduri mutuale

Bloomberg: Preţul indicativ pentru listarea Hidroelectrica ar fi cuprins între 103 şi 104 lei pe acţiune, comparativ cu cel din prospect de 94 până la 112 lei

Bloomberg: Preţul indicativ pentru listarea...

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

03.07.2023, 11:16 8788

Preţul indicativ pentru vânzarea de acţiuni Hidroelectrica (simbol bursier H2O) ar fi cuprins între 103 şi 104 lei pe unitate, faţă de cel din prospectul de listare de 94-112 lei pe acţiune, se arată într-o ştire scurtă semnată de agenţia americană de ştiri Bloomberg, care citează la rândul ei mai multe surse.

Potrivit Bloomberg, ordinele sunt de câteva ori peste această ofertă, aşteptată a se încheia marţi, 4 iulie, alocarea urmând să aibă loc pe 5 iulie.  Cu un preţ de 104 lei, oferta s-ar ridica la 8,1 miliarde de lei. În acest caz, evaluarea companiei ar ajunge la 44,6 miliarde de lei.

În primele şase zile ale IPO-ului Hidroelectrica au fost introduse în sistemele brokerilor ordine de subscriere pentru 50,6 milioane de acţiuni din partea investitorilor de retail, tranşa dedicată loc fiind subscrisă până vinerea trecută în proporţie de 432,5%.

Cel mai probabil, debutul la BVB al companiei de stat va avea loc în prima jumătate a lunii, societatea urmând să intre în componenţa indicelui de referinţă BET din prima şedinţă de tranzacţionare pe piaţa locală de capital.

Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 milioane de acţiuni H2O. Din acest pachet, 85% este adresat investitorilor instituţionali, deci cei care vor decide preţul final al ofertei.

Cu Hidroelectrica listată, FP va şterge circa 80% din activele pe care le deţine. Prin con­trast, deţinerea reprezenta 21% din activul net al Fondului în 2010. Cele mai mari companii din portofoliul FP vor rămâne apoi Administraţia Porturilor Constanţa, Aeroporturi Bucureşti şi Salrom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO