Burse - Fonduri mutuale

BREAKING. Tranzacţiile de la BVB au spart 600 mil. lei în jurul prânzului. Hidroelectrica, plus 9% la o capitalizare de 51 mld. lei. BET se apreciază cu 2,5%

BREAKING. Tranzacţiile de la BVB au spart 600 mil. lei...

Autor: Eduard Ivanovici

12.07.2023, 14:03 5695

Lichiditatea pe întreg segmentul de acţiuni al Bursei de Valori Bucureşti ajungea azi, la 14:00, la peste 630 de milioane de lei, al doilea cel mai ridicat nivel de anul acesta, conform datelor BVB

Din total, 565 de milioane de lei reprezentau valoarea tranzacţiilor realizate cu acţiuni Hidroelectrica (simbol bursier H2O), societate listată de astăzi pe piaţa locală de capital.

La ora publicării ştirii, compania de stat afişa un avans de 8,85% la 113,2 lei pe acţiune, ceea ce duce valoarea de piaţă la 51 de miliarde de lei, de departe cea mai mare evaluare din rândul companiilor româneşti listate pe piaţa locală.

Acţiunile Fondului Proprietatea, acţionar minoritar care şi-a vândut participaţia de 20% la producătorul de energie în cadrul ofertei publice de vânzare de acţiuni H2O, afişau o creştere de 1,4%, pe un rulaj de cinci milioane de lei.

Aproape toţi indicii de la BVB erau pe plus, de la 0,4% pentru BETAeRO la 3,3% în cazul BET-NG, care include companiile din energie şi utilităţi, unde Hidroelectrica are o pondere de 30%, la fel ca OMV Petrom (SNP).

Benchmark-ul BET urca cu 2,5%, în contextul în care cea mai bună dinamică a indicelui din 2023 – înregistrată chiar în prima şedinţă de tranzacţionare a anului – a fost de 3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO