Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group va intermedia emisiunea de obligaţiuni de 17 mil euro a primăriei Reşiţa

BRK Financial Group va intermedia emisiunea de...

Autor: Cristina Bellu

09.10.2023, 09:30 765

Societatea de brokeraj BRK Financial Group va intermedia operatiunea de emitere şi subscriere a emisiunii de obligaţiuni municipale a primăriei Reşiţa, prin intermediul căreia instituţia vrea să atragă de la investitori 17,2 milioane de euro (86 de milioane de lei) pe zece ani, la o dobândă formată din nivelul Euribor la şase luni plus o marjă cuprinsă între 0,5 şi 3,5 puncte procentuale.

“Obligaţiunile vor avea o granularitate similara cu cea a titlurilor de stat tranzactionate la BVB (valoarea nominala a unei obligatiuni va fi de 100 de euro), iar principalul va fi rambursat in 5 transe anuale, in perioada 2029-2033. Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, segmentul principal. Castigurile din tranzactionarea obligatiunilor municipale si cupoanele aferente acestora sunt neimpozabile conform prevederilor Codului Fiscal in vigoare”, anunţă BRK pe bursă.

Societatea de brokeraj estimează plasamentul se va derula în decursul lunii octombrie.

Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru cofinanţarea proiectului de reintroducere a tramvaiului electric in Resita şi amenajarea infrastructurii de transport.

Municipiul Reşiţa a atras peste 160 de milioane de euro prin fonduri europene, în circa 40 de proiecte, în special pe mobilitate urbană verde şi pe modernizarea tuturor grădiniţelor, şcolilor gimnaziale şi a liceelor. Bugetul oraşului a crescut constant pe parcursul ultimelor exerciţii financiare încheiate. Astfel, bugetul anului 2023 a înregistrat o majorare de peste 60% faţă de anul precedent, de la 464,2 milioane la 726,1 milioane de lei.

Conform agentiei de rating Fitch, Municipiul Resita are scorul BBB–cu perspectiva stabila, iar conform evaluarii efectuate de Morningstar Sustainalytics, aceasta emisiune de obligatiuni indeplineste cele patru componente de baza ale principiilor Green Bond (Utilizarea fondurilor, Procesul de Evaluare si Selectie a proiectelor, Gestionarea incasarilor si Cadrul de Raportare).

 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO