Burse - Fonduri mutuale

Bursa a crescut vineri cu 0,8%, pe cel mai redus rulaj din ultimele două luni

Autor: Musgociu Stefan-Pompi

01.04.2011, 17:34 27

Bursa a crescut vineri cu 0,84%, influenţată în principal deevoluţia pieţelor externe, însă cei mai mulţi investitori au trecutpe poziţii de aşteptare, astfel că lichiditatea a coborât la celmai redus nivel din 7 februarie.

Deşi cele mai multe acţiuni au revenit pe creştere încă dinprimele minute, după două şedinţe consecutive de corecţii, puţiniinvestitori au fost dispuşi să intre la tranzacţionare. Piaţa s-amenţinut pe creştere până la închidere, însă ordinele detranzacţionare introduse în piaţă au continuat să fie pentruvolumele reduse de titluri.

Astfel, operaţiunile de pe piaţa acţiunilor au cumulat numai20,8 milioane lei (5 milioane euro), sumă cu 47% mai mică decâtrulajul de joi, de 39,2 milioane lei (9,5 milioane euro). Olichiditate mai redusă decât cea de vineri a fost consemnată la 7februarie, când operaţiunile au însumat 19,6 milioane lei (4,6milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO