Burse - Fonduri mutuale

Bursa a intrat în săptămâna corecţiilor ex-dividend

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Cojocar

13.05.2014, 00:04 1290

Săptămâna aceasta acţiunile celor mai importante companii de pe bursă urmează să se corecteze ca urmare a trecerii perioadei în care acţionarii aveau dreptul de a încasa dividende.

Astfel, astăzi este data ex-dividend (care nu mai dă dreptul la încasarea dividendelor - n.red.) la Alumil Rom Industry (ALU), astfel că preţul de pe bursă al titlurilor Alumin s-ar putea corecta cu valoarea dividendului record distribuit de companie în acest an, de 0,64 lei/acţiune, şi să înregistreze o corecţie de 37%.

Tot astăzi este data în care acţionarii Bursei de Valori (BVB) nu mai au dreptul la dividendul de 1,177 lei distribuit de companie, fiind de aşteptat ca preţul să se corecteze teoretic cu 4,2%.

Totodată, cei care cumpără începând de astăzi acţiuni la Antibiotice nu vor mai putea să încaseze dividendul de 0,023 lei/acţiune acordat în acest an, dar nici acţionarii fondului STK Emergent, care acordă un dividend brut de 4,5 lei/acţiune.

Mâine este data ex-dividend la OMV Petrom (SNP), care acordă un dividend brut de 0,0308 lei/acţiune, motiv pentru care preţul acţiunilor ar putea să scadă în aceeaşi zi cu circa 6,6%. Astăzi este ultima zi în care investitorii pot să cumpere acţiuni Petrom pentru a beneficia de dividend.

Tot astăzi este ultima zi de dividend şi la Nuclearelectrica, companie care acordă un dividend de 1,21 lei/acţiune, astfel că mâine, odată cu expirarare perioadei care dă dreptul la dividende, preţul acţiunilor companiei ar trebui să se corecteze teoretic cu 12,3%.

Mâine este data ex-dividend şi la Aerostar Bacău (ARS), companie care acordă un dividend de 0,089 lei/acţiune de care se mai poate beneficia doar astăzi, iar mâine preţul din piaţă s-ar putea corecta cu valoarea dividendului, respectiv cu circa 3,8%. Acţiunile Aerostar au înregistrat una dintre cele mai mari creşteri în acest an, urcând pe bursă cu 47%, şi au atins ieri un maxim de 2,35 lei/acţiune.

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Investitorii mai pot cumpăra acţiuni Romgaz pentru a beneficia de dividende doar astăzi, urmând ca mâine cotaţia titlurilor să se corecteze teoretic cu circa 7,3% ca urmare a trecerii perioadei de dividende.

Joi este data ex-dividende la alte două companii importante de pe bursă, respectiv Transelectrica şi Transgaz Mediaş, care oferă dividende importante în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO