Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţiunile Chimcomplex au minus 5% de la anunţul conform căruia Ştefan Vuza se retrage de la cârma companiei

Bursă. Acţiunile Chimcomplex au minus 5% de la anunţul...

Autor: Eduard Ivanovici

05.12.2023, 07:55 3861

Cu 5,3% s-au depreciat acţiunile Chimcomplex (simbol bursier CRC), cel mai mare combinat local de produse chimice, din 31 octombrie, când compania a anunţat că Ştefan Vuza renunţă la funcţia de director general. Preţul unei acţiuni a coborât de la 18,8 lei la 17,8 lei pe unitate, iar capitalizarea a pierdut circa 300 de milioane de lei, conform BVB. În aceeaşi perioadă, indicele de referinţă BET a urcat cu 3,9%, ţinând cont aici de dinamica de la mijlocul şedinţei de ieri. Chimcomplex a iniţiat deja implementarea strategiei de recrutare, inclusiv la nivel internaţional, şi de numire a unui nou CEO în următoarele şase luni. Florian Staicu a fost numit între timp director general interimar, pe o durată de şase luni, începând cu 1 noiembrie 2023 şi până la finalizarea demersurilor de recrutare şi selecţie.

Societatea a raportat un profit net de 54,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, în scădere de la 115 milioane în aceeaşi perioadă de anul trecut. Afacerile s-au redus de la 1,74 miliarde de lei a 1,08 miliarde, arată datele din raportul trimestrial. Evaluat la 5,4 miliarde de lei, grupul este controlat în proporţie de 85% de Ştefan Vuza prin CRC Alchemy Holding, societate înregistrată la Amsterdam, în Ţările de Jos. Acţiunile CRC sunt pe minus cu 25% anul acesta, pe un rulaj de 7,3 milioane de lei, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO