Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Acţiunile fostei SIF Oltenia debutează la tranzacţionare cu noul simbol Infinity. Sorin Cioacă, director general: Vrem să reafirmăm că suntem deschişi la schimbare şi orientaţi spre viitor

Foto: Sorin Cioacă, director general Infinity Capital Investments (Sursa: Andrei Zafiu)

Foto: Sorin Cioacă, director general Infinity Capital Investments (Sursa: Andrei Zafiu)

Autor: Liviu Popescu

11.12.2023, 12:01 366

Din 11 decembrie 2023, SIF Oltenia a devenit oficial Infinity Capital Investments, prin schimbarea simbolului de tranzacţionare din SIF5 în INFINITY, într-un proces de rebranduire aliniat celorlalte societăţi de investiţii financiare de la Bursa de Valori Bucureşti.

Prin acest proces, început în urmă cu câţiva ani de Evergent Investments (fosta SIF Moldova), fiind urmat de Transilvania Investments (SIF Transilvania) şi Lion Capital (SIF Banat Crişana), societăţile de investiţii financiare vor să aibă o imagine de fonduri de investiţii mai active decât imaginea “prăfuită” de SIF-uri, veche de 30 de ani.

„Lansarea noului simbol şi a noii identităţi sunt paşi importanţi pe care îi parcurgem în evoluţia Infinity Capital Investments pentru consolidarea rolului nostru ca important investitor în ecosistemul financiar din România”, spune Sorin Cioacă, director general Infinity Capital Investments, la un eveniment organizat la Hotelul Marmorosch din Bucureşti. “Noul simbol nu este doar o simplă modificare ci este şi o reflectare a ambiţiilor şi angajament pe termen infinit”.

Infinity Capital Investments are o capitalizare bursieră de 915 mil. lei. Acţiunile se tranzacţionează la ora redactării acestei ştiri la 1,885 lei, plus 3% pe tranzacţii de 111.000 de lei. De la început de 2023 acestea au plus 9,6%. Cele mai recente date ale Infinity, la 30 octombrie 2023, arătau active nete de 2,58 mld. lei.

„În această nouă identitate vream să reafirmăm că suntem deschişi la schimbare, orientaţi către viitor şi pregătiţi să ne adaptăm la provocările unui mediu de afaceri în continuă mişcare. Istoria companiei noastre este strâns legată de istoria economiei româneşti. Am fost şi suntem parte integrantă din economia românească”.

SIF-urile au acest nume din perioada Guvernului Văcăroiu din 1994. Atunci, al doilea program de privatizare în masă, cunoscut şi ca "a doua cuponiadă", a permis populaţiei să depună cupoanele primite gratuit de la stat la Fondurile Proprietăţii Private (FPP) care au fost transformate în SIF-uri.

Astfel, câteva milioane de români au devenit acţionari la SIF-uri, care au primit nume în funcţie de zonele geografice ale României: Banat-Crişana, Moldova, Muntenia, Transilvania, Oltenia. La început, SIF-urile nu erau listate la bursă, lucru care s-a întâmplat abia în 1999, iar acţiunile nu aveau un preţ de piaţă.

Existau în acea perioadă adevărate reţele care mergeau prin pieţe, la colţ de stradă sau prin sate şi cumpărau acţiuni sau cupoane pe preţuri de nimic, posesorii lor neavând niciun reper privind valoarea lor reală.

„Suntem dedicaţi să aducem valoare adăugată investitorilor care ne acordă încrederea lor. Credem în capacitatea Infinity de a valorifica oportunităţile pe care le oferă economia românească. Avem experienţa potrivită şi gândirea strategică pentru a aduce performanţa şi a contribui la dezvoltarea pieţei de capital”, spune Sorin Cioacă. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO