Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţiunile Lion Capital au urcat cu 9% săptămâna trecută după anunţul de vânzare a unor deţineri imobiliare. Capitalizare de 1,5 miliarde de lei şi active de 4,2 miliarde de lei

Bursă. Acţiunile Lion Capital au urcat cu 9%...

Autor: Liviu Popescu

18.03.2024, 08:30 273

Acţiunile Lion Capital (fosta SIF Banat Crişana) s-au apreciat cu aproximativ 9% pe parcursul săptămânii trecute, pe tranzacţii de circa 540.000 de lei, după ce două companii controlate de societate au semnat promisiuni de vânzare pentru mai multe active imobiliare din portofoliu pentru suma de circa 33 mil. euro (165 mil. lei).

Astfel acţiunile LION au atins vineri după-amiază 3 lei pe unitate, echivalentul unei capitalizări de 1,5 mld. lei. Societatea are active de 4,2 mld. lei, potrivit celor mai recente date.

SIFI Cluj Retail, deţinută de Lion prin SIF Imobiliare, a semnat o promisiune de vânzare a imobilelor şi mijloacelor fixe pe care le deţine pentru 24 mil. euro. SIF Imobiliare a semnat documentele tranzacţiei prin care a vândut părţile sociale deţinute la societatea SIFI BH Retail Oradea, adică 99,9% din capitalul social, pentru 9,49 milioane de euro şi 0,47 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO