Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Acţiunile Nvidia scad cu 5% pe Wall Street pe fondul însăpririi exporturilor de cipuri AI din China. Scăderi şi pentru AMD

Bursă: Acţiunile Nvidia scad cu 5% pe Wall Street pe...

Autor: Liviu Popescu

17.10.2023, 17:14 215

Cu 5% scad acţiunile producătorului american de cipuri Nvidia la debutul şedinţei de marţi de pe Wall Street, la 436 dolari, după ce administraţia Biden a declarat că va înăspri restricţiile privind exporturile de cipuri de inteligenţă artificială către China.

Publicaţia MarketWatch notează că un purtător de cuvânt al Nvidia a declarat că, având în vedere cererea la nivel mondial pentru produsele companie, nu se aşteaptă la un impact semnificativ pe termen scurt asupra rezultatelor sale financiare. Investitorii sunt însă de altă părere. Nvidia ajunge la o capitalizare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari. Pe de altă parte acţiunile AMD, companie specializată în producerea de semiconductoare, scad cu 3%.

Departamentul de Comerţ din SUA a spus marţi reporterilor că va restrânge exporturile de cipuri de inteligenţă artificială ceea va îngreuna situaţia companiilor precum Nvidia (ticker: NVDA) în ceea ce priveşte vânzarea produselor lor în China, potrivit The Wall Street Journal.

Preşedintele Joe Biden a impus anul trecut noi restricţii asupra exporturilor de semiconductori în China, în încercarea de a încetini progresele tehnologice ale Chinei şi de a păstra cea mai mare parte a industriei de cipuri în SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO