Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Allview Solar Energy, parte a grupului Visual Fan, va instala două centrale fotovoltaice pentru o multinaţională în Baia Mare şi Satu Mare

Bursă. Allview Solar Energy, parte a grupului Visual...

Autor: Eduard Ivanovici

06.03.2024, 10:44 229

Producătorul de dispozitive electronice Visual Fan (simbol bursier ALW), deţinătorul brandului Allview, a anunţat începerea instalării de către divizia Allview Solar Energy a două centrale fotovoltaice pentru o multinaţională din România.

Contractuli constă în prestarea tuturor serviciilor de proiectare şi executare a lucrărilor, inclusiv activităţi de inginerie, achiziţie de echipamente şi materiale, precum şi execuţia lucrărilor de construcţii şi montaj, pentru implementarea la cheie a instalaţiilor fotovoltaice, conform unui raport de la BVB, în care nu sunt menţionate numele multinaţionalei şi valoarea contractului.

„Centralele fotovoltaice vor avea o putere totală instalată de 1,15 MWp şi sunt implementate în două locaţii ale unui renumit hypermarket din România, în Baia Mare şi Satu Mare. Prin acest proiect al diviziei Allview Solar Energy, Visual Fan îşi extinde portofoliul, îşi consolidează expertiza în domeniul energiei regenerabile şi demonstrează determinarea de a investi constant în creşterea companiei”, scriu reprezentanţii Viusal Fan.

Acţiunile ALW se apreciau cu 2,1% la ora publicării ştirii, însă pe tranzacţii de doar 5.700 de lei. Compania este pe plus cu 46,6% în ultimul an la BVB, pe un rulaj de 2,2 milioane de lei şi o valoare de piaţă de 96 de milioane de lei. În 2023, grupul a avut afaceri consolidate de 134 de milioane de lei, în creştere cu 19% an/an, şi un profit net de 7 milioane de lei, plus 48%.

„Acest contract nu numai că ne consolidează poziţia pe piaţa energiei solare, dar confirmă şi strategia noastră de a investi în dezvoltarea continuă a companiei şi de a capitaliza expertiza echipei noastre (… ) Implementarea de o asemenea dimensiune, având ca beneficiar o companie multinaţională, reprezintă o bornă importantă în evoluţia companiei Visual Fan”, reiese din raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO