Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Antibiotice Iaşi cheamă acţionarii să voteze contractarea unui credit de 35 de milioane de lei de la Banca Transilvania

Bursă. Antibiotice Iaşi cheamă acţionarii să voteze...

Autor: Eduard Ivanovici

25.01.2024, 18:49 1215

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB) a convocat pe 29 februarie Adunările Generale Ordinare şi Extraordinare ale Acţionarilor pentru votarea contractării unei facilităţi de creditare pentru activitatea curentă. În valoare de 35 de milioane de lei, creditul ar urma să fie acordat de Banca Transilvania (TLV), conform unui raport de la BVB.

Acţionarii vor mai dezbate şi aprobarea „diminuării  liniei de finanţare multivalută/multiscop deschisă la UniCredit Bank SA de la suma de 55 milioane lei la suma de 15 milioane de lei”, reiese din document.

Cu un avans de 247,4%, acţiunile ATB afişează una dintre cele mai ridicate dinamici de la Bursa locală în ultimele 12 luni, alimentată de rezultatele financiare în creştere de anul trecut. Astăzi, cotaţia a urcat cu 7,6%, ducând randamentul din 2024 la plus 42%.

Din acţionariatul Antibiotice fac parte Ministerul Sănătăţii (53% din capitalul social) şi Infinity Capital Investments (29,4%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO