Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Care ar putea fi următoarea Nvidia? Atenţia investitorilor este îndreptată tot spre sectorul AI, la o companie numită Super Micro Computer, care produce echipamente de stocare pentru aplicaţii de inteligenţă artificială

Bursă. Care ar putea fi următoarea Nvidia? Atenţia...

Autor: Eduard Ivanovici

11.03.2024, 07:50 3965

Super Micro Computer (simbol bursier SMCI), o firmă americană de IT cu operaţiuni în Silicon Valley, Ţările de Jos şi Taiwan, înregistrează de la începutul anului o creştere de 306% pe Wall Street, la o valoare de piaţă de 65 de miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Compania este unul dintre cei mai mari producători de servere de înaltă performanţă din lume. De asemenea, este furnizor de software-uri de management al serverelor pentru di­verse pieţe, precum inte­ligenţa artificială (AI), centre de date pentru întreprinderi, tehnologii 5G şi cloud computing.

Acţiunile SMCI înregistrează una dintre cele mai mari creşteri din Statele Unite anul acesta, venită în contextul în care entuziasmul investitorilor privind domeniul AI continuă să rămână în picioare în Statele Unite. Pe lângă servere, compania produce şi echipamente de stocare utilizate adesea pentru aplicaţii AI. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO