Burse - Fonduri mutuale

Bursă. ASF-ul aprobă mutarea sediului Bursei de Valori Bucureşti în clădirea America House din Piaţa Victoriei

Bursă. ASF-ul aprobă mutarea sediului Bursei de Valori...

Autor: Eduard Ivanovici

19.02.2024, 13:00 898

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat luni, 19 februarie schimbarea sediului social al Bursei de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital locale, după ce, primăvara trecută, compania a semnat un contract de închiriere de 5,5 milioane de euro pe zece ani pentru locaţia din America House. 

Sediul de pe Bulevardul Carol, aproape de Piaţa Universităţii, se va muta astfel în clădirea America House de pe şoseaua Nicolae Titulescu, din zona Pieţei Victoriei, conform unui raport de la BVB. 

Pe 19 decembrie 2022, acţionarii BVB au aprobat încheierea unui contract de închiriere pentru o perioadă de zece ani cu societatea Complexul Multifuncţional Victoria, având ca obiect închirierea unei locaţii cu destinaţie de sediu social şi lucrări de amenajare. În prezent, în clădirea America House au birouri companii precum Mastercard, BCR, Starbucks, McDonald’s şi Sensiblu. În incintă se află inclusiv Ambasada Japoniei în România. 

Acţiunile BVB sunt pe plus cu 64,4% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 70 de milioane de lei şi o un indice BET în urcare cu 28,6%. Compania este evaluată la 536 de milioane de lei.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO