Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Austriecii de la Erste iniţiază analiza One United Properties cu recomandarea de cumpărare a acţiunilor. Care este potenţialul pentru următoarele 12 luni. Aceştia văd acţiunile la preţul de 1,3 lei până în vara lui 2024, faţă de preţul de acum 0,932 lei

Bursă. Austriecii de la Erste iniţiază analiza One...

Autor: Eduard Ivanovici

01.08.2023, 07:38 3118

Raportul de 30 de pagini este semnat de Christoph Schultes, analist-şef al echipei Erste de analiză pentru Europa Centrală, şi de Est Equity, specializat în sectorul imobiliar.

Christoph Schultes, cel care conduce departamentul de analiză al austriecilor de la Erste pentru companiile listate din Europa Centrală şi de Est, a iniţiat acoperirea dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE) cu recomandarea de cumpărare a acţiunilor şi cu un preţ ţintă de 1,3 lei pentru următoarele 12 luni.

Astfel, într-un raport de 30 de pagini intitulat „Da, dezvoltarea imobiliară poate fi în continuare distractivă”, Christoph Schultes a ajuns la concluzia că One United Properties are un potenţial de creştere de 40% a preţului acţiunilor în următoarele 12 luni pe baza analizei fluxului de numerar (discounted cash flow – DCA) şi pe baza multiplilor de evaluare a altor dezvoltatori din regiune. El estimează vânzări duble pentru ONE până în 2025.

Luând în calcul aceşti multiplii şi estimările de rezultate pentru 2023, acţiunile ONE se tranzacţionează la 7,2 ori profitul net, sub mediana a 13 companii de 8,9 ori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO