Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BCR Pensii, Aripi, AZT Viitorul Tău şi NN Pensii au cumpărat acţiuni de 127 mil. lei în septembrie de la Bursa de Valori Bucureşti la Romgaz, Hidroelectrica, Digi, Petrom

Bursă. BCR Pensii, Aripi, AZT Viitorul Tău şi NN...

Autor: Liviu Popescu

06.11.2023, 07:00 2925

Nicio vânzare importantă Suplimentări uşoare, de sub 2 mil. lei, la Banca Transilvania şi BRD  Indicele principal BET a urcat cu 8,15% în septembrie, cel mai bun ritm de creştere lunar din noiembrie 2022 încoace Creştere semnificativă pe depozitele bancare.

BCR Pensii, Aripi, AZT Viitorul Tău şi NN Pensii sunt cele patru fonduri de pensii private Pilon II care au cumpărat acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti în septembrie 2023, lună în care în ultima zi conturile investitorilor au fost alimentate cu cea mai mare distribuţie de cash din istoria pieţei de capital, 9,3 mld. lei de la Fondul Proprietatea.

Toate achiziţiile au fost suplimentări la companii deja existente în portofoliu şi nicio vânzare importantă nu a fost realizată de administratorii acestor fonduri, arată calculele realizate de ZF pe baza cotaţiilor BVB şi a datelor agregate de platforma desprepensiiprivate.ro.

„Vedetele lunii septembrie sunt Digi şi Romgaz, unde fondurile de pensii private au cumpărat 70%, respectiv 55% din tot ce s-a tranzacţionat cu aceşti emitenţi în această lună“, spune George Moţ, administrator al platformei desprepensiiprivate.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO