Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Bittnet s-a finanţat cu 10 mil. lei de la investitori printr-o emisiune de obligaţiuni. Dobândă de 9,6%

Bursă. Bittnet s-a finanţat cu 10 mil. lei de la...

Autor: Eduard Ivanovici

12.12.2023, 17:25 515

Grupul de companii de IT Bittnet Systems (simbol bursier BNET) a anunţat la Bursa de Valori închiderea ofertei publice de vânzare de obligaţiuni corporative emise de către societate, derulată între 27 noiembrie şi 12 decembrie.

„Repartizarea veniturilor aferente emisiunii de obligaţiuni va fi decisă ulterior finalizării Ofertei de către managementul Companiei. Emisiunea de obligaţiuni are ca scop asigurarea nevoilor generale de finanţare ale grupului Bittnet, inclusiv rambursarea principalului aferent emisiunii de obligaţiuni scadenta în luna decembrie 2023 (simbol de tranzacţionare BNET23A)”, conform BVB.

În cadrul celei mai recente emisiuni au fost scoase la vânzare 100.00 de obligaţiuni corporative, negarantate, cu o valoare nominală de 100 de lei, deci în total 10 milioane de lei. Rata anuală a dobânzii este de 9,6%, plătibilă trimestrial.

Acţiunile BNET se tranzacţionează în scădere cu 6,9% anul acesta, pe un rulaj de 21,6 milioane de lei şi o capitalizare de 174,4 milioane de lei. Din acţionariatul grupului fac parte Agista Investments (pachet de 13,7% din capitalul social) şi Impetum Investments (13,3%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO