Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Bittnet Systems listează o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 10 mil. lei. Dobândă de 9,6% pe an

Sursa foto: BVB

Sursa foto: BVB

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2024, 13:15 1651

Grupul Bittnet Systems (simbol bursier BNET), prima companie din sectorul IT listată pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, a listat vineri, 2 februarie  o nouă emisiune de obligaţiuni pe piaţa de capital, în valoare de 10 milioane de lei. Rata dobânzii este fixă, de 9,6% pe an, plătibilă trimestrial prin Depozitarul Central. Fondurile vor fi utilizate pentru asigurarea nevoilor generale de finanţare ale grupului, conform unui comunicat al BVB.

Instrumentele nou emise de Bittnet se vor tranzacţiona pe piaţa principală sub simbolul BNET28. Alături de emisiunea de obligaţiuni listată astăzi, Bittnet mai are listate încă două emisiuni de obligaţiuni la BVB denominate în euro şi monedă naţională (simboluri: BNET26E şi BNET27A). Cele trei emisiuni de obligaţiuni au o valoare cumulată de aproximativ 25 milioane lei.

Emisiunea de obligaţiuni, intermediată de BRK Financial Group, a fost realizată în urma unei oferte publice de vânzare desfăşurată în între 27 noiembrie şi 12 decembrie 2023. Bittnet Systems a emis 100.000 de obligaţiuni corporative, negarantate, denominate în lei, cu valoare nominală de 100 lei, maturitate de patru ani şi şase luni şi scadenţă pe 15 iunie 2028.

Similar cu mecanismul ofertei precedente BNET27A şi pentru oferta de obligaţiuni BNET28, investitorii au putut subscrie în intervalul  94-106 lei, similar cu mecanismul de price discovery de la ofertele de acţiuni, iar emitentul a decis închiderea ofertei la preţul egal cu valoarea sa nominală.

„Având în vedere interesul semnificativ arătat de investitori pentru acestă ofertă prin subscrierea sa în proporţie de 180%, avem în plan continuarea seriei noastre de obligaţiuni prin acelaşi mecanism. În consecinţă, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare specifice ofertelor publice, ne propunem să lansăm o nouă emisiune de obligaţiuni în primul trimestru al anului 2024 în condiţii similare cu cea pe care o listăm astăzi”, spune Mihai Logofătu, CEO al Bittnet.

Emisiunea listată vineri este a opta pentru Bittnet la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO