Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BRK recomandă cumpărare pentru acţiunile BRD şi dă un preţ ţintă de 21,22 de lei: potenţial de randament de 16%. „Profitabilitatea băncii ar putea fi impactată de potenţialele schimbări ale cadrului legislativ, şi anume impunerea unei taxe pe profiturile excepţionale ale băncilor“, spun analiştii.

Bursă. BRK recomandă cumpărare pentru acţiunile BRD...

Autor: Tibi Oprea

20.02.2024, 07:20 3858

Analiştii BRK Financial Group, singurul broker listat la Bursa de Valori Bucureşti, au iniţiat acoperirea pentru acţiunile BRD SocGen (simbol bursier BRD) cu o recomandare de cumpărare şi un preţ ţintă de 21,22 de lei.

La acest target şi luând în considerare preţul acţiunilor de 18,26 de lei de la momentul întoc­mirii raportului de analiză, randa­mentul potenţial este de 16,2%. „Ar trebui să fim atenţi la faptul că profitabilitatea băncii ar putea fi impactată de potenţialele schimbări ale cadrului legislativ, şi anume impunerea unei taxe pe profiturile excepţionale ale băncilor Totodată, vânzările mai multor filiale Société Générale din Europa de Est, în principal către OTP, ne fac să ne întrebăm dacă se încearcă o reducere treptată a prezenţei în această regiune şi implicit pune sub semnul întrebării continuarea expunerii Société Générale în România“, scrie BRK în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO