Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, cădere accelerată la deschiderea şedinţei de luni, după prăbuşirea preţului petrolului şi a pieţelor bursiere externe: Indicele BET a deschis cu un minus de 9,5%, BET-Fi cu minus 9,7%, iar OMV Petrom, cea mai mare companie, se prăbuşeşte cu 20%. Banca Transilvania are un minus de 6%, iar BRD minus 12%

Bursa de la Bucureşti, cădere accelerată la...

Autor: Roxana Rosu

09.03.2020, 10:14 1489

Bursa de la Bucureşti a deschis luni în cădere liberă, preluând prăbuşirile preţului petrolului şi ale pieţelor bursiere externe. Pieţele internaţionale au scăzut puternic după ce petrolul s-a prăbuşit cu 30% într-o singură noapte. 

La Bucureşti, OMV Petrom a deschis cu un minus de 20%, Banca Transilvania are un minus de 6%, BRD de 12%, SIF5 minus 21%, Romgaz minus 11%.

Indicele BET avea la deschidere un minus de 9,5%, iar BET-FI de 9,7%

În primele cinci minute s-au tranzacţionat acţiuni de 9 milioane lei, ceea ce reprezintă destul de mult, a comentat un broker.

Toate pieţele externe sunt în cădere liberă după începerea războiului petrolului între OPEC, Arabia Saudită şi Rusia. 

Arabia Saudită a decis să taie preţurile de livrare pentru că OPEC nu s-a înţeles cu Rusia privind reducerea producţiei, în incercarea de stabilire a preţului petrolului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO