Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Compania de securitate cibernetică Safetech Innovations cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi a deschis o filială în Regatul Arabiei Saudite

Bursă. Compania de securitate cibernetică Safetech...

Autor: Roxana Rosu

11.03.2024, 10:05 1616

Safetech Innovations (simbol bursier SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, a anunţat luni înfiinţarea unei filiale în Regatul Arabiei Saudite, în Riyadh. Safetech Innovations LLC este detinută integral de Safetech Innovations S.A şi va fi condusă în perioada următoare de către Victor Gânsac, în calitate de director general. Victor Gânsac este şi preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations. 

Compania listată la BVB a a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri la nivel individual de 31,1 milioane de lei, în scădere cu 11% comparativ cu 2022, şi un profit net de 9,7 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de anul anterior. Pe parcursul anului trecut, la nivel individual, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 31% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 69%. 

La nivel consolidat, în 2023, cifra de afaceri a Safetech Innovations s-a ridicat la 31,1 milioane de lei, în scădere cu 11%, iar profitul net a înregistrat valoarea de 3,8 milioane de lei, o scădere de 37% faţă de anul precedent.

Rezultatele la nivel consolidat includ performanţa înregistrată de Safetech Innovations S.A. şi Safetech Innovations Global Services Limited (Safetech UK), entitate din Marea Britanie. 

Pe parcursul anului trecut, Safetech UK a ratat obiectivele de vânzări setate de către conducere. Astfel, în urma unei evaluări efectuate la finalul lui 2023, care a avut ca scop identificarea mijloacelor de accelerare a dezvoltării companiei pe piaţa din Marea Britanie, Safetech UK a adoptat o nouă strategie, aceea de a se concentra pe un volum mai mare de contracte cu valoare mai mică. Totodată, entitatea respectivă a fost restructurată, cheltuielile fiind reduse cu 40%. Conducerea Safetech Innovations estimează că efectele acestor măsuri se vor vedea începând cu T2/2024. 

Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi are 162 mil. lei capitalizare, după ce acţiunile au scăzut cu 5% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 12,6 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO