Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cum se explică aprecierea de 37% a cotaţiei Antibiotice Iaşi de anul acesta?

Bursă. Cum se explică aprecierea de 37% a cotaţiei...

Autor: Eduard Ivanovici

29.01.2024, 08:00 1677

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB) înregistrează o creştere de 36,9% a acţiunilor de la începutul anului încoace, la 1,91 lei pe unitate. 

Din 17 şedinţe de tranzacţionare la Bursă acţiunile ATB s-au apreciat în 14 dintre ele, iar evaluarea a urcat astfel de la 936,5 milioane de lei la 1,28 miliarde de lei, deci cu circa 346 de milioane de lei.

„Antibiotice Iaşi este unul dintre performerii BVB ai ultimilor luni. Publicarea rezultatelor financiare semestriale, în vara anului trecut, care au prezentat cifre excelente (aproape o dublare a profitului faţă de anul precedent), a dat startul unei evoluţii remarcabile: cotaţia bursieră s-a triplat, de la circa 0,6 lei la aproape 2 lei pe acţiune”, spune Alin Brendea, director de operaţiuni, Prime Transaction. Cele mai recente situaţii financiare indică o cifră de afaceri de 463,4 milioane de lei pentru Antibiotice în primele nouă luni de anul trecut, plus 28% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, şi un profit de 76 mil. lei, mai mult decât dublu. Cheltuielile s-au majorat cu 11% la 389 de milioane de lei, în vreme ce grupul a derulat investiţii de 58 de milioane de lei pentru dezvoltarea portofoliului de produse, producţia de energie verde, modernizarea laboratoarelor şi logisticii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO