Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Dataware Consulting, parte a grupului Bittnet, a suplimentat două produse de creditare de la Banca Transilvania, cu 15 mil. lei şi cu 3 mil. lei

Bursă. Dataware Consulting, parte a grupului Bittnet, a...

Autor: Tibi Oprea

27.12.2023, 18:47 142

Grupul de companii de tehnologie Bittnet Systems (simbol bursier BNET) a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti suplimentarea a două produse de creditare contractate de la Banca Transilvania de către Dataware Consulting, companie parte a pilonului de Cloud & Infrastructure a grupului (alături de Dendrio Solutions, Top Tech, 2NET Computer şi Optimizor).

Astfel, a fost suplimentat plafonul pentru finanţarea capitalului de lucru cu 15 mil. lei, până la 17,5 mil. lei. Acest produs bancar va fi folosit pentru finanţarea punctuală a unor contracte semnificative prezente şi viitoare.

„Garanţiile constituite: ipotecă asupra conturilor bancare deschide la Banca Transilvania, cesiunea creanţelor rezultate din contractele finanţate şi garanţie din partea asociatului majoritar al Dataware Consulting, Dendrio Solutions SRL. Dobânda pentru acest produs va fi ROBOR3M+2,75% aplicată la soldul efectiv utilizat din plafon. Perioada de utilizare a plafonului este de 12 luni de la semnare cu posibilitate de prelungire, iar perioada de valabilitate este de 24 luni. Produsul va fi utilizat revolving, prin trageri succesive, pentru asigurarea componentei de finanţare –  acolo unde va fi cazul – pentru contractele semnificative cu ciclu de implementare mare şi care presupun livrarea unor soluţii complexe de integrare IT&C”, adaugă Bittnet.

Totodată, a fost suplimentat cu 3 mil. lei plafonul non-cash pentru emiterea de scrisori bancare de garanţie. „Produsul va fi folosit în activitatea curentă pentru constituirea de garanţii bancare de participare la procedurile de licitare ori pentru buna execuţie a contractelor comerciale care impun astfel de instrumente de grantare. Compania a solicitat băncii suplimentarea plafonului non-cash existent pentru a nu fi necesară blocarea de numerar propriu în instrumentele de garantare”, explică emitentul.

Bittnet Systems are 176 mil. lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari sunt Agista Investments (13,7%) şi Impetum Investments (13,3%). Acţiunile BNET se tranzacţionează în scădere cu 6,3% în 2023, pe fondul unor tranzacţii de 22 mil. lei, arată datele BVB.

Bittnet a încheiat primele nouă luni din 2023 cu venituri de 283 mil. lei, în creştere cu 150% faţă de primele nouă luni din 2022, respectiv cu o pierdere netă de 2,3 mil. lei, redusă de la 4,2 mil. lei în anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO