Burse - Fonduri mutuale

Bursă. De când a început să investească în titluri de stat româneşti, în 2021, Fondul Suveran al Norvegiei şi-a triplat expunerea, la aproape 640 mil. lei

Bursă. De când a început să investească în titluri...

Autor: Eduard Ivanovici

05.02.2024, 07:32 13108

Norvegienii care ţin frâiele celui mai mare fond suveran din lume, cu active de 1.600 miliarde de dolari, aveau la finele anului trecut o expunere de 139,45 milioane de dolari pe obligaţiuni guvernamentale româneşti, în creştere cu 20,5% faţă de nivelul din 2022. Suma reprezintă echivalentul a aproximativ 640 de milioane de lei, arată cele mai recente rapoarte publicate de fond.

Pe de altă parte, de când a început să investească în datoria României, Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, alimentat cu capitalul obţinut din resursele petroliere şi gazele naturale din Marea Nordului, şi-a crescut de peste trei ori expunerea pe titluri de stat româneşti, de la 43 de milioane de dolari în 2021.

Per total, deţinerile totale de anul trecut din România, unde sunt incluse şapte companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, prezente în indicele BET, se ridică la 217,55 milioane de dolari, adică un miliard de lei, în creştere cu 18% an/an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO