Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de miercuri cu majoritatea indicilor pe verde. Banca Transilvania, plus 2,24%

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de miercuri cu...

Autor: Cristina Bellu

16.01.2019, 10:28 272

Bursa de la Bucureşti afişează la deschiderea şedinţei de miercuri o creştere timidă, indicele principal, BET, indicând un avans de 0,89%, în timp ce BET-Fi, compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, afişează un plus de 0,86%.

BET-NG, indicele  format din cele mai importante companii energetice listate pe piaţa de capital românească, indică o scădere de 0,64%, în timp ce BET-TR, care reflectă atât evoluţia preţului acţiunilor din prima ligă bursieră de la Bucureşti, cât şi dividendele oferite de acestea, afişează un plus de 0,74%.

În zona bancară, titlurile Băncii Transilvania afişează o creştere de 2,24%, în timp ce BRD indică un plus de 1,57%. Cele două instituţii financiare, printre cele mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, au închis şedinţa de marţi în scădere cu 1%, respectiv 1,35%, după o şedinţă bursieră pe parcursul căreia acţiunile TLV au înregistrat prăbuşiri de până la 10%, iar BRD de 5%, potrivit calculelor ZF.

Şi acţiunile Transgaz şi Nuclearelectrica deschid în creştere în şedinţa de miercuri,  cu 1,98%, respectiv 1,26%, în timp ce Romgaz afişează o scădere de 1,04%.

Companiile listate la Bursa de la Bucureşti au pierdut luni, 14 ianuarie, 4,3 mi­liarde de lei din capita­lizare, la 139 mld. lei, în con­diţiile în care pră­buşirile acţiunilor ban­ca­re au determinat scă­derea indicelui principal BET la minimul din 2016 încoace, potrivit cal­cu­lelor ZF făcute pe baza datelor BVB.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO