Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti a depăşit în 2023 bursele dezvoltate din vestul Europei privind randamentul, precum şi indicii S&P 500 şi Dow Jones din SUA. Dinamicile, mai ridicate în estul continentului

Bursa de Valori Bucureşti a depăşit în 2023 bursele...

Autor: Eduard Ivanovici

28.01.2024, 14:44 482

Pieţele au crescut anul trecut în aşteptarea scăderilor de dobândă monetară din 2024  În America, evoluţiile au fost marcate de rezultatele industriei tech, susţinute la rândul lor de fenomenul AI  La BVB, listarea Hidro din iulie şi dividendele distribuite în toamnă au fost capete de afiş.

Printr-o creştere de 31,8% prin indicele de referinţă BET la finele lui 2023, Bursa de Valori Bucureşti s-a încadrat cu mult peste dinamicile afişate în acelaşi an de pieţele dezvoltate de capital din vestul Europei, adică Regatul Unit, Germania, Franţa, Italia şi Spania.

De altfel, într-un an marcat de listarea istorică a Hidroelectrica (H2O), distribuirea unor sume istorice către investitorii de la BVB şi încadrarea rezultatelor financiare în aşteptările participanţilor la piaţă, randamentul a ajuns la 40% prin indicele dividendelor BET-TR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO