Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori scade abrupt pe finalul săptămânii. Electrica, cea mai tranzacţionată acţiune înaintea includerii în FTSE Russell

Bursa de Valori scade abrupt pe finalul săptămânii....

Autor: Liviu Popescu

18.03.2024, 07:21 876

Vineri la prânz indicele creştea cu 0,4% şi înregistra un nou maxim istoric Închiderea, minus 0,3% Spre seară şi-au făcut apariţia investitori de calibru la Electrica, Petrom, Banca Transilvania care au schimbat pachete din fixing.

Indicele principal BET al Bursei de Valori Bucureşti, care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 20 de acţiuni, precum Banca Transilvania, Petrom, Hidro­electrica, şi-a schim­bat brusc dinamica pe ultimele mi­nute ale şedinţei din 15 martie 2024, astfel că a trecut de la o creştere de 0,4% în jurul prânzului la o scădere de 0,3%, potrivit datelor BVB. Schimbarea a fost determinată - spun brokerii – de apariţia unor investitori de calibru care au tranzacţionat pachete semnificative cu acţiuni precum Electrica, Petrom, Banca Transilvania. Pachetele mari au fost tranzacţionate la 17:50 din preţul de fixing. În cazul Electrica lichiditatea pe acţiuni a fost vineri de 62 mil. lei. 

De luni acţiunile Electrica vor fi incluse în indicii FTSE Russell Global Cap dedicaţi pieţelor emer­gente, ceea ce înseamnă că vineri au avut loc rebalansări de portofoliu din partea investitorilor ca să adreseze includere companiei în indicele internaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO