Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Dezvoltatorul imobiliar Impact atrage 3 mil. euro printr-o emisiune de obligaţiuni suprasubscrisă de peste 2,5 ori

Bursă. Dezvoltatorul imobiliar Impact atrage 3 mil. euro...

Autor: Tibi Oprea

23.02.2024, 18:54 413

Dezvoltatorul de real estate Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a încheiat cu succes oferta publică de vånzare de obligaţiuni derulată prin TradeVille prin intermediul căreia a atras 3 mil. euro de la investitori. Oferta a fost suprasubscrisă de peste 2,5 ori, pentru un total de 7,6 mil. euro, dintre care aproximativ 6,9 mil. euro au fost subscrise pentru dobânda de 9%.

Oferta publică de vânzare a fost aprobată prin decizia Consiliului de Administraţie din 14 noiembrie 2023 şi prin hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 27 martie 2023, potrivit BVB. În cadrul ofertei au fost subscrise 76.422 obligaţiuni. Numărul de obligaţiuni alocate efectiv este de 30.000 de titluri nominative, dematerializate, necondiţionate, negarantate, neconvertibile, în valoare totală de 3 milioane de euro.

„Suntem încântaţi de succesul ofertei Impact. Această reuşită este o dovadă a încrederii investitorilor în potenţialul companiei Impact şi al pieţei de capital româneşti. De asemenea, este o confirmare a poziţiei TradeVille ca lider în domeniul intermedierii ofertelor publice şi a dedicării noastre de a oferi clienţilor noştri acces la cele mai atractive oportunităţi de investiţii. Avem un pipeline solid pentru restul anului, iar această reuşită ne dă încredere că putem avansa cu mai multe proiecte. Încurajăm toate companiile interesate să exploreze finanţarea prin bursă şi să ne contacteze pentru mai multe detalii”, spune Miriam Andrei, CEO TradeVille, conform unui comunicat.

Prin ultima ofertă de vånzare de obligaţiuni, Impact duce totalul fondurilor atrase din piaţa de capital la peste 135 mil. euro în cei 28 de ani de prezenţă la bursă. Oferta a atras un interes semnificativ din partea investitorilor de retail, depăşind ţinta iniţială setată de Impact la 3 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO