Bursa din Varşovia promite că va ajuta Sibex să atragă emitenţi

21 oct 2010 Autor: Mediafax

Bursa din Varşovia, acţionar la Sibex, va sprijini operatorul pieţei de capital din Sibiu pentru atragerea de noi emitenţi, inclusiv companii poloneze. "Ca acţionar al Sibex, nu vrem să fim pasivi şi vrem să ajutăm la dezvoltarea Bursei din Sibiu. În acest sens avem în derulare câteva proiecte, principalul fiind atragerea de noi emitenţi", a declarat vineri într-o conferinţă de presă organizată de Sibex la Păltiniş directorul departamentului de dezvoltare al Bursei din Varşovia, Robert Kwiatkowski.

El a menţionat că poartă discuţii chiar şi cu companii poloneze care ar intenţiona să se listeze la Sibex, însă nu a oferit detalii, menţionând doar că o companie din domeniul agriculturii este interesată în acest sens. Bursa de la Varşovia deţine circa 1,8% din capitalul Sibex, însă având în vedere că nu poate participa la majorarea de capital derulată în prezent de operatorul de piaţă, deţinerea acesteia se va diminua. Operatorul nu poate participa la majorarea de capital întrucât se află în proces de privatizare şi va fi listată pe propria platformă.


Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.10.2010

 
Cuvinte cheie:
Bursa din Varşovia
, Sibex

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide