Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Erste vede un potenţial de 13% pentru acţiunile Transport Trade Services până în primăvara lui 2025, dar schimbă recomandarea pentru investitori de la „cumpărare“ la „acumulare“

Bursă. Erste vede un potenţial de 13% pentru acţiunile...

Autor: Liviu Popescu

25.03.2024, 07:21 1780

Austriecii de la Erste, prin divizia de analiză bursieră din România condusă de Caius Râpanu, au schimbat recomandarea către investitori pentru compania Transport Trade Services (TTS) de la „cumpă­rare“ la „acumulare“ pe fondul aprecierii semnificative a acţiunilor în ultima perioadă.

Preţul ţintă a rămas la 30,4 lei pe acţiune până în primăvara lui 2025, plus 13% faţă de cel din prezent, chiar şi în contextul bugetului prudent al companiei pentru 2024 care prevede un profit net în scădere cu 40% faţă de rezultatul realizat în 2023. Într-un raport publicat pe platforma bvbresearch.ro, analistul Caius Râpanu scrie că T4/2023, comparativ cu trimestrul anterior, a arătat o scădere a profitabilităţii care ar putea fi mai mult decât un efect sezonier şi poate reprezenta schim­barea evo­luţiei motoarelor compa­niei.

„Fluxul de cereale ucrainene a suferit un declin dramatic, pe fondul reorientării logisticii în Marea Neagră. Poziţia TTS pe piaţă a împiedicat compania să sufere pierderi grave de volum, însă tarifele par să fi slăbit“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO