Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Evergent Investments vrea să-şi remunereze investitorii cu dividende de 82 mil. lei. Randament de 7%

Bursă: Evergent Investments vrea să-şi remunereze...

Autor: Liviu Popescu

25.03.2024, 19:12 297

Fondul de investiţii alternative Evergent Investments (simbol bursier EVER), cu participaţii semnificative în sectorul financiar, private equity şi alte instrumente financiare, vrea să-şi remunereze investitorii cu dividend de 82 mil. lei din profitul anului 2023.

Astfel Evergent propune acţionarilor distribuirea unui dividend brut pe acţiune de 0,09 lei ceea ce la preţurile curente de tranzacţionare echivalează cu un randament de 7,1%. Data înregistrării este 22 mai iar data plăţii, 12 iunie.

„Anul 2023 a fost un an de creştere semnificativă pentru Evergent Investments, cu o valoare record de 3 miliarde lei a activelor totale şi rezultatul net care a depăşit pragul de 200 milioane lei. Randamentul total al activelor Evergent (inclusiv dividendele plătite acţionarilor) a fost de 31,85% în 2023, comparabil cu randamentul anual al celor mai performante fonduri din România, membre AAF. În fiecare an avem rezultate foarte bune, în ultimii 15 ani am plătit peste un miliard lei dividende şi răscumpărări de acţiuni proprii, beneficii directe pentru acţionarii noştri şi continuăm să returnăm valoare acţionarilor în 2024. Cu o strategie solidă de investiţii, suntem bine poziţionaţi pentru a beneficia de oportunităţile pieţei de capital şi suntem încrezători că vom continua dezvoltarea companiei, în interesul întregii comunităţi”, spune Claudiu Doroş, Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Director general al Evergent Investments.

În 2024 compania propune alocarea a 81,7 milioane lei pentru distribuţia de dividende către acţionarii săi în acord cu politica predictibilă de dividend a ultimilor 15 ani, potrivit unui communicat de presă.

Evergent Investments are o capitalizare bursieră de 1,2 mld. lei.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO