Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Fondurile de pensii ale Allianz Ţiriac şi-au redus deţinerea la Fondul Proprietatea

Bursă: Fondurile de pensii ale Allianz Ţiriac şi-au...

Autor: Liviu Popescu

12.12.2023, 18:38 1182

Fondurile de pensii ale Allianz Ţiriac Pensii Private şi Allianz Ţiriac Asigurări şi-au redus expunerea pe care o au la Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) astfel că deţinerile acestora din drepturile de vot au scăzut de la 5,05% la 4,13%, se arată într-un raport publicat la Bursa de Valori.

“Potrivit raportării primite de Fondul Proprietatea în data de 12 decembrie 2023 (“Data raportării”), la data de 8 decembrie 2023 (“Data scăderii sub pragul (procentul de vot)”), Fondul de pensii adminstrat privat AZT Viitorul Tău, Fondul de pensii facultative privat AZT Moderato, Fondul de pensii facultative privat AZT Vivace şi Allianz Ţiriac Asigurări SA, deţineau, în considerarea unei acţiuni concertate, un număr de 234.082.629 drepturi de vot, reprezentând 4,13% dintr-un total al drepturilor de vot Fondul Proprietatea de 5.668.806.128”.

Potrivit celor mai recente date ale Allianz Ţiriac Pensii Private – al doilea cel mai mare fond Pilon II după NN Pensii, investiţia la Fondul Proprietatea era de 209 mil. lei.

Fondul Proprietatea are o capitalizare bursieră de 2,8 miliarde de lei. Recent Fondul a încheiat o ofertă de răscumpărare de acţiuni de 1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO