Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Gabriel Grădinescu ar vrea un nou mandat ca vicepreşedinte ASF

Bursă. Gabriel Grădinescu ar vrea un nou mandat ca...

Autor: Tibi Oprea

10.10.2023, 00:00 311

La Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia responsabilă de funcţionarea în condiţii optime a pieţei asigurărilor, a pieţei de capital şi a fondurilor de pensii din România, urmează noi alegeri pentru cei nouă membri din conducere – cinci poziţii executive şi patru neexecutive – iar actualul vicepreşedinte, Gabriel Grădinescu, ar vrea un nou mandat, conform informaţiilor ZF.

Gabriel Grădinescu este din 2018 vicepreşedinte al ASF responsabil cu piaţa de capital, anterior fiind timp de 12 ani director de sucursală al Bancpost în Vrancea. Anterior, a mai lucrat la Raiffeisen Bank şi Banca Agricolă. Acesta nu este singurul care şi-ar dori un nou mandat la ASF. Şi Nicu Marcu, preşedintele, ar vrea să continue, însă în piaţă au început să mai circule şi alte nume din partea coaliţiei PSD-PNL.

ASF este condusă de un consiliu format din preşedinte, prim-vicepreşedinte, trei vicepreşedinţi şi alţi patru membri neexecutivi. Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de cinci ani, începând cu data de 14 noiembrie 2018, în timp ce Nicu Marcu a fost numit preşedinte în vara anului 2020. Mandatele lor expiră în această toamnă, iar partidele şi parlamentul trebuie să propună şi să aprobe o nouă conducere.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO