Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Goldring vede acţiunile Simtel Team până la 68,5 lei, randamentul potenţial fiind de 11%: „Estimăm că ar putea distribui aproximativ 5 mil. lei sub formă de dividende”

Iulian Nedea, presedintele consiliului de administratie al Simtel

Iulian Nedea, presedintele consiliului de administratie al Simtel

Autor: Tibi Oprea

06.03.2024, 09:00 1270

Analiştii Goldring au stabilit un preţ ţintă pentru acţiunile companiei de inginerie şi tehnologie Simtel Team (simbol bursier SMTL) cuprins în intervalul 68,04-68,54 lei pentru următoarele 12 luni. Raportat la preţul curent al acţiunilor, randamentul potenţial este de aproximativ 11%, arată calculele realizate de ZF.

„Având în vedere că aproximativ 18% din profitul net a fost distribuit sub formă de dividende către acţionari în exerciţiul financiar al anului 2022, se estimează că în acelaşi procent, Simtel ar putea distribui aproximativ 5 mil. lei sub formă de dividende către acţionari în exerciţiul financiar al anului 2023. Aceasta ar însemna un dividend de aproximativ 0,63 lei pe acţiune”, scrie Goldring.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO