Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Începe sezonul de raportări financiare: OMV Petrom, primul emitent din BET care îşi publică rezultatele preliminare pe 2023. Urmează BRD SocGen, TeraPlast şi emitentul BVB. Ultimele două zile din februarie, cele mai aglomerate

Bursă. Începe sezonul de raportări financiare: OMV...
31.01.2024, 07:00 1679

Veniturile şi profiturile cumulate ale emitenţilor din BET, minus 18%, respectiv 40% în primele nouă luni de anul trecut.

OMV Petrom (SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, este prima societate inclusă în indicele de referinţă BET care îşi raportează situaţiile preliminare de anul trecut, mai precis joi 1 februarie. Compania dă astfel startul sezonului de raportări la BVB, în urma căruia investitorii vor avea o imagine mai clară asupra dividendelor distribuite pe parcursul lui 2024, cât şi asupra perspectivelor financiare de anul acesta.  

La nivelul primelor nouă luni din 2023, OMV Petrom a avut un profit net de 2,5 miliarde de lei, faţă de 9,2 mld. lei în 30 septembrie 2022, şi venituri de 28,5 mld. lei, în coborâre de la 44,3 mld. lei pe fondul ieftinirii barilului de petrol şi, implicit, al preţurilor mai mici la pompa de alimentare. În toamnă, so­cie­tatea a dis­tri­buit dividende spe­ciale de 2,8 mld. lei către acţionari.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro