Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Industria fondurilor de investiţii a ajuns la un număr record de 560.000 de investitori. Numărul participanţilor a crescut în medie cu aproape 10.000 pe lună. Horia Gustă, preşedintele AAF: La finalul lunii octombrie, primele cinci fonduri au randamente de peste 31% fiecare, pe ultimele 12 luni, un randament semnificativ în condiţii de diversificare maximă.

Horia Gustă, preşedintele AAF: La finalul lunii octombrie, primele cinci fonduri au randamente de peste 31% fiecare, pe ultimele 12 luni, un randament semnificativ în condiţii de diversificare maximă.

Horia Gustă, preşedintele AAF: La finalul lunii octombrie, primele cinci fonduri au randamente de peste 31% fiecare, pe ultimele 12 luni, un randament semnificativ în condiţii de diversificare maximă.

Autor: Tibi Oprea

13.12.2023, 07:00 260

Industria locală a fondurilor mutuale a ajuns la un număr record de 559.832 de inves­titori la finele lunii octom­brie, cu 98.302 persoane mai mult faţă de începutul anului, ceea ce înseamnă că numărul participanţilor a crescut în medie cu aproxi­mativ 9.830 în fiecare lună. Din punct de vedere procentual, creşterea din primele 10 luni este de 21,3%, conform calcu­lelor realizate de ZF pe baza datelor de la Asociaţia Admi­nistratorilor de Fonduri (AAF).

„Acest lucru vine la pachet cu faptul că numărul de investitori în fonduri de acţiuni a crescut cu 13.000. Avem, în medie, 1.300 de investitori noi în fiecare lună, de la începutul anului, ceea ce arată încredere în administratorii de fonduri. Dacă ne uităm la perfor­manţe, la finalul lunii octombrie, primele cinci fonduri au randa­mente de peste 31% fiecare, pe ultimele 12 luni, un randament semnificativ în condiţii de diversificare maximă. Dis­cutăm de fonduri deschise de investiţii administrate activ sau de fonduri care replică indici bursieri“, a spus Horia Gustă, preşedintele AAF, în cadrul unei dezbateri organi­zate la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO