Burse - Fonduri mutuale

Bursă. La maximum 131,6 lei vede Goldring acţiunile Hidroelectrica, în creştere cu 3,6% faţă de nivelul actual

Bursă. La maximum 131,6 lei vede Goldring acţiunile...

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2024, 07:50 1777

Societatea de brokeraj Goldring din Târgu-Mureş a iniţiat acoperirea acţiunilor producătorului de energie electrică verde Hidroelectrica (simbol bursier H2O) cu un preţ-ţintă cuprins între 129,23 lei şi 131,56 lei pe unitate. În funcţie de preţul de tranzacţionare de 127 lei pe acţiune, limita inferioară a intervalului implică un randament de 1,8% pe o perioadă de 12 luni, în timp ce limita superioară sugerează un potenţial de creştere de 3,6%.

„Oportunităţile de creştere a capacităţilor de producţie de energie electrică la nivel global, dar şi planurile investiţionale asumate, contribuie la creşterea încrederii în liderul producţiei de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional din România”, scriu reprezentanţii Goldring. Cotaţia H2O este pe minus cu 0,8% anul acesta, scăzând recent pe fondul unor rapoarte de analiză nefavorabile, redactate de giganţi americani precum Citi şi Morgan Stanley, care au retrogradat acţiunile şi au oferit preţuri-ţintă în scădere. Ulterior, acţiunile şi-au revenit în urma publicării bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2024, care – deşi a estimat rezultate în coborâre anul acesta – a inclus rezultate preliminate record pe 2023, deci care s-ar reflecta şi asupra dividendelor distribuite către acţionari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO