Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Mandatul de CEO Hidroelectrica al lui Bogdan Badea, prelungit cu încă cinci luni, la fel şi ale altor directori ai celei mai mari companii listate la BVB

Bursă. Mandatul de CEO Hidroelectrica al lui Bogdan...

Autor: Eduard Ivanovici

04.10.2023, 16:24 710

Producătorul de energie electrică verde Hidroelectrica (simbol bursier H2O), cea mai mare companie de la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a informat acţionarii că, în cadrul şedinţei din 3 octombrie 2023, Consiliul de Supraveghere a hotărât numirea lui Bogdan Badea în funcţia de membru provizoriu al directoratului societăţii şi preşedinte al directoratului (director general – CEO) pentru un mandat de încă cinci luni, începând cu 7 octombrie 2023.

Alţi patru membri ai directoratului au primit prelungiri de cinci luni ale mandatelor de membri provizorii în cadrul directoratului Hidro: Cristian Vlădoianu (director administrativ – CAO), Marian Bratu (director operaţional – COO), Răzvan Ionuţ-Pataliu (director resurse umane – CHRO) şi Andrei-Dominic Gerea (director financiar – CFO).

Mandatele durează astfel până la începutul lei martie 2024 „sau până la desemnarea unor noi membri ai Directoratului Hidroelectrica selectaţi în condiţiile prevăzute de OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 111/2016,  dacă selecţia se finalizează înainte de termenul menţionat”, reiese dintr-un raport de la BVB.

Potrivit informaţiilor ZF, Karoly Borbely, cel care a condus comisia de IPO a Hidroelectrica şi fost membru al Consiliul de Supraveghere din cadrul companiei din 2017 până pe 7 august 2023, când şi-a anunţat încetarea mandatului, ar fi în cărţi pentru preluarea conducerii celei mai mari companii de stat din România după expirarea mandatului de CEO al lui Bogdan Badea.

Hidroelectrica a raportat un profit net de patru miliarde de lei în S1/2023, plus 46% faţă de perioada similară de anul trecut, şi venituri de şapte miliarde de lei, în urcare cu 42%. Acţiunile H2O s-au apreciat cu 5% în ultima lună, pe un rulaj de 392,5 milioane de lei şi o capitalizare de 53 de miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO