Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Mesaj din partea unui administrator croat: Vin investitori străini în România odată cu Hidroelectrica. Să vă pregătiţi de creşteri pe acţiuni. Fondurile InterCapital AM au investiţii în România de peste 10 ani

Bursă. Mesaj din partea unui administrator croat: Vin...

Autor: Tibi Oprea

01.07.2023, 22:31 12690

„Observăm că piaţa românească se numără în prezent printre cele mai ieftine din punct de vedere fundamental din regiunea extinsă SEE/CEE şi la nivel global. Atribuim o parte din această situaţie faptului că investitorii aşteptau oferta publică iniţială a Hidro­electrica înainte de a investi mai mult, aşa că nu am fi surprinşi să vedem acţiunile româneşti crescând în urma IPO“, spune Ivan Kurtovic, CEO al InterCapital Asset Management, cel mai mare administrator de investiţii independent din Croaţia, cu active sub gestiune de circa 400 mil. euro, pentru ZF.

Micii investitori au introdus în sistemele brokerilor bursieri ordine de achiziţie pentru 21,3 milioane de acţiuni H2O, ceea ce la un preţ de subscriere de 112 lei pe acţiune înseamnă ordine de aproximativ 2,4 mld. lei. Suprasubscrierea este de 82% în 4 zile. Au mai rămas alte 4 zile dintre care astăzi este ultima cu discount de 3%.

„Mulţi dintre investitorii instituţionali străini au avut nevoie să analizeze România ca ţară şi piaţa sa de acţiuni şi, sperăm, vor recunoaşte oportunităţi şi în alte acţiuni. Acest lucru ar putea duce la atragerea mai multor investitori străini de către România, mai ales dacă adăugăm fluxul pasiv care ar putea urma odată cu includerea în pieţele emergente”, adaugă Ivan Kurtovic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO