Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Meta Estate Trust, holding din sectorul imobiliar, îşi extinde portofoliul de investiţii în industria hotelieră şi aşteaptă un randament de 10% dintr-un proiect în Poiana Braşov

Bursă: Meta Estate Trust, holding din sectorul...

Autor: Cristina Bellu

18.12.2023, 11:00 347

Meta Estate Trust, holding din sectorul imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti cu simbolul MET, anunţă că dezvoltatorul proiectului Neagoe Basarab din Poiana Braşov în care compania a investit 1,5 mil. euro a încheiat un parteneriat cu grupul Accor, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume, pentru deschiderea hotelului Swissôtel începând cu 2024.

“Investiţia are un yield estimat de 10% şi face parte din linia de afaceri Income recurring care presupune achiziţia de locuinţe pentru a genera venituri din chirii”, spun oficialii companiei într-un anunţ la BVB.

Hotelul va avea 114 camere şi apartamente, un centru spa, o sală de fitness, cât şi un restaurant gourmet. Dezvoltarea hotelului este structurată în două faze. Prima fază este programată pentru a fi inaugurată la sfârşitul lunii martie 2024, iar cea de-a doua fază va urma în februarie 2026.

„Împreună cu investiţia din Rock Mountain, investiţia în proiectul Neagoe Basarab, care va fi operat în regim hotelier de Accor, reprezintă încrederea noastră în dezvoltarea accelerată a zonei Poiana Braşov, considerată cea mai renumită staţiune pentru sporturile de iarnă din România şi un important centru turistic internaţional. Vedem o mare oportunitate de diversificare a portofoliul nostru investiţional în industria ospitalieră.”, spune Alexandru Bonea, Director General Meta Estate Trust.

Potrivit acestuia, rulajul investiţiilor realizate în primele trei trimestre ale anului a permis o rebalansare a portofoliului existent de investiţii prin reducerea poziţiei majoritare a liniei de afaceri Early stage, dezvoltarea liniei de afaceri Parteneriate cu dezvoltatorii şi lansarea primelor proiecte asociate liniei de afaceri Income recurring.

În septembrie, conducerea Meta Estate Trust a informat piaţa despre acordarea unui împrumut de un milion de euro pentru dezvoltarea unui proiect de hotel şi apartamente turistice de lux amplasat în zona centrală a staţiunii Poiana Braşov, proiect dezvoltat de Rock Mountain.

Recent, Rock Development Holding a anun­ţat că va dez­volta un hotel în parteneriat cu grupul interna­ţional Kempinski în Poiana Braşov. Investiţia se ridică la 70 milioa­ne euro, iar hotelul va avea 120 de ca­me­re. În aceeaşi zi, Kempinski a emis un comu­nicat de presă în care anunţa investiţia şi spunea că hotelul va avea 120 de camere cu vedere la lac şi la munte.

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experienţă în real estate şi piaţa de capital.

Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acţiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.

Compania a investit de la înfiinţare în mai mult de 50 de proiecte imobiliare şi a ieşit până în acest moment din peste 20 de proiecte imobiliare, acţionând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participare la capital, precum şi prin achiziţii de locuinţe în proiecte rezidenţiale în faze incipiente ale construcţiei (în Bucureşti şi în marile oraşe). Politica investiţională se bazează pe un mix de tipologii investiţionale cu profile de randament şi riscuri diferite, cu un portofoliu diversificat şi flexibil, care se poate adapta uşor ciclurilor de piaţă.

Categoria investiţională Income recurring sau Income producing assets conturată în cursul anului 2023 îşi propune să exploateze unităţile imobiliare cu scopul de a genera venituri recurente din chirii. De asemenea această linie de afaceri permite societăţii să se adapteze la ciclurile de piaţă şi să mute activele din categoria Early stage care nu sunt vândute în timp util în categoria Income producing assets.

La 30 septembrie 2023 în această categorie erau integrate proprietăţile imobiliare din proiectele The Level, Avrig şi Neagoe Basarab.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO