Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Operatorul portuar Comvex Constanţa raportează un profit net de 103,8 mil. lei în primul semestru, dublu faţă de S1/2022. Veniturile, în urcare cu 48%

Bursă: Operatorul portuar Comvex Constanţa raportează...

Autor: Eduard Ivanovici

15.09.2023, 11:34 955

Operatorul portuar Comvex Constanţa (simbol bursier CMVX) a încheiat primele şase luni ale anului cu un profit net de 103,8 milioane de lei, cu 100,7% mai mult decât în perioada similară din 2022, conform raportului financiar semestrial.

Per total, cheltuielile au atins 113,1 milioane de lei, în urcare cu 16%, iar veniturile au ajuns la 234,6 milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de S1/2022 pe fondul contextului geopolitic trasat de războiul ruso-ucrainean, scriu reprezentanţii Comvex.

„În acest cadru, rezultatele financiare ale Societăţii au reflectat contextul creşterii cererii pentru serviciile de operare portuară care au generat încă din anul 2022 creşteri ale tarifelor practicate în portul Constanţa.”

Un alt factor în această evoluţie este legat de dispariţia fluxurilor de bauxită prin Terminalul Comvex, pe fondul închiderii unităţilor de producţie de aluminiu din România, precum şi cel legat de scăderi semnificative a cantităţilor de marfă manipulate pentru combinatul siderurgic de la Galaţi, se arată în raport.

„Niciunul dintre parametrii analizaţi de Societate nu sunt, totuşi, de natură să afecteze în vreun fel lichiditatea generală a Societăţii, mai ales pe fondul câştigării şi recâştigării unor fluxuri noi de marfă în hinterlandul extins al Portului Constanţa”, continuă reprezentanţii companiei.

Acţiunile CMVX se tranzacţionează în creştere cu 213,8% anul acesta, pe un rulaj de 2,6 milioane de lei. Evaluat la 1,4 miliarde de lei, grupul este deţinut de Solidmet Bucureşti (cu un pachet de 30,7%), Liberty Holdco Galaţi & Skopje Limited Londra (28,1%), Roxana Nicole (17,6%) şi Anca Drăgoi (17,6%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO