Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Patria Asset Management reduce din comisioanele aplicate ETF-ului care replică indicele BET

Bursă. Patria Asset Management reduce din comisioanele...

Autor: Eduard Ivanovici

14.12.2023, 13:07 1867

Administratorul de active Patria Asset Management, care gestionează două ETF-uri (exchange traded funds/fonduri tranzacţionare la Bursă) de la BVB, a anunţat reducerea unora dintre comisioanele aplicate ETF-ului BET Patria-TradeVille.

Comisionul de administrare plătit de fondul care replică benchmark-ul BET a scăzut de la 0,1% pe lună la 0,075%, aplicat la valoarea medie a activului net, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori.

Totodată, a fost redus comisionul de depozitare plătit de ETF către depozitatorul BRD – Groupe Société Générale de la 0,019% la 0,015% pe lună, fiind aplicat la valoarea medie lunară a activului net.

Comisionul de decontare a tranzacţiilor, aplicat la valoarea burtă a fiecărei tranzacţii, a coborât de la 0,013% la 0,01%, în vreme ce comisionul de custodie a instrumentelor financiare a fost diminuat de la 0,06% pe an la 0,05%, aplicat la valoarea medie lunară a portofoliului de instrumente financiare aflat în custodie.

ETF-ul se aprecia cu 0,6% la ora publicării ştirii, pe un rulaj de 144.000 de lei şi un BET în urcare cu 0,5%. Dinamica fondului din 2023 este de plus 33,3%, faţă de 30,9% pe indice. Lichiditatea de anul acesta atinge 84 de milioane de lei.

Patria AM administrează inclusiv un fond care replică indicele companiilor din energie şi utilităţi BET-NG, listat la începutul anului sub simbolul PTENGETF.

Primul ETF listat la Bursa de la Bucureşti, creştere de 86% a numărului de investitori anul acesta

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO