Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de carton ondulat Vrancart a semnat un contract prin PNRR pentru construirea unui parc fotovoltaic de 20 MW

Bursă. Producătorul de carton ondulat Vrancart a semnat...

Autor: Tibi Oprea

28.09.2023, 18:15 1424

Vrancart (simbol bursier VNC), producător de carton ondulat la care investitori sunt şi fraţii Pavăl de la Dedeman, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat un contract de finanţare cu Ministerul Energiei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR – Componenta 6. Energie), în vedere dezvoltării proiectului „Construire Parc Fotovoltaic cu Centrală Electrică, Clădire Post Transformare, Drum Acces, Cabină de Pază şi Utilităţi” în Mun. Adjud, Jud. Vrancea.

„Valoarea totală a Proiectului este de 96.871.509 lei fără TVA, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 28.953.720 lei fără TVA. Proiectul respectiv are ca scop final dezvoltarea şi operarea unei facilităţi moderne de producere a energiei verzi, cu o putere instalată estimată de 20 MW, şi reprezintă un demers semnificativ al Societăţii de implementare a strategiei sale de dezvoltare durabilă”, notează compania în raport.

Vrancart a fost asistat de firma de avocatură Noerr pe parcursul întregului proces, de la pregătirea aplicaţiei până la semnarea contractului cu Ministerul Energiei.

Compania din Adjud a raportat venituri totale de 236,2 mil. lei în primul semestru din 2023, în scădere cu 16% faţă de perioada similară din 2022 şi profit net de 8,54 mil. lei, minus 32% an/an. În perioada ianuarie-iunie 2023, compania a realizat investiţii de 25 mil. lei, în creştere cu 37% an/an.

Vrancart are 195 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 75,5% de Lion Capital, în timp ce Paval Holding are un pachet de 17,2%. Acţiunile VNC înregistrează un avans de 24% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 1,4 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO