Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de carton ondulat Vrancart, cu fraţii Pavăl de la Dedeman în acţionariat, îşi va majora capitalul social cu 32 mil. lei

Bursă. Producătorul de carton ondulat Vrancart, cu...

Autor: Eduard Ivanovici

25.01.2024, 18:32 2494

Vrancart (simbol bursier VNC), unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat, hârtie igienico-sanitară şi ambalaje de carton din România, are undă verde pentru majorarea capitalului social al companiei, ca urmare a unei hotărâri a acţionarilor din data de 25 ianuarie.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor de astăzi a fost aprobată majorarea cu 31,9 milioane de lei a capitalului, de la 169,1 milioane la 201 milioane de lei prin emiterea  unui număr de 319,2 milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare.

„Majorarea capitalului social are la bază nevoia de dezvoltare a Societăţii, prin extinderea capacităţilor de producţie la fabricile de hârtie igienică, carton şi ambalaje, retehnologizarea acestora, cât şi angrenarea de noi proiecte relevante, în acord cu planul general de dezvoltare a Grupului”, scriu reprezentanţii Vrancart.

Acţiunile VNC se tranzacţionează în creştere cu 6,6% anul acesta şi 21,9% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 2,5 milioane de lei. Evaluată la 301 milioane de lei la BVB, societatea este controlată în proporţie de 76% de Lion Capital (LION), fosta SIF Banat-Crişana. Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl de la Dedeman, deţine 17,3% din totalul acţiunilor.

Vrancart a încheiat primele nouă luni din 2023 cu venituri de 342 milioane de lei, în scădere faţă de cele 410 milioane din aceeaşi perioadă a anului precedent, şi un profit net de 8,88 milioane de lei, de la 9,1 milioane la 30 septembrie 2022, arată datele din raportul financiar trimestrial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO