Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de software Bento intră pe piaţa energiei solare prin semnarea unui contract cu Volta X

Bursă. Producătorul de software Bento intră pe piaţa...

Autor: Eduard Ivanovici

19.12.2023, 10:12 826

Bento – Intellectually Curious (simbol bursier BENTO), societate antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, anunţă semnarea unui contract cu Volta X Solar Systems (Volta X), o companie locală ce furnizează soluţii la cheie pentru sisteme fotovoltaice, eficienţă energetică, sisteme de stocare a energiei şi staţii de încărcare pentru maşini electrice. În cadrul Volta X, Bento va implementa produsul software propriu, Bento Field Service Management (Bento FSM).

„Semnarea parteneriatului cu Volta X reprezintă accesarea unei noi industrii pentru Bento, pe care o numim «Clusterul de Service». Aceasta constituie o nişă complexă incluzând sectoare diverse precum serviciile şi mentenanţa sistemelor HVAC, securitate, sistemele fotovoltaice şi aparatura medicală. În contextul acestui cluster, am construit deja un pipeline solid pentru care avem în vedere implementarea unei soluţii cvasi-standardizate ce le va permite acestora să-şi eficientizeze şi automatizeze operaţiunile echipelor de teren. Parteneriatul cu Volta X reprezintă un reper încurajator în această direcţie şi suntem entuziasmaţi să explorăm împreună oportunităţile pe care le oferă această colaborare”, spune Vlad Bodea, Cofondator şi Membru Consiliu de Administraţie Bento.

Implementarea Bento FSM în cadrul Volta X va conduce la eficientizarea activităţii companiei, prin gestionarea fluxului de instalare a sistemelor fotovoltaice şi optimizarea coordonării tehnicienilor aflaţi pe teren şi a tuturor activelor care aparţin Volta X. În plus, prin Bento FSM, compania va monitoriza în mod centralizat locaţiile şi clienţii, va reduce costurile şi, implicit, va creşte nivelul de satisfacţie a clienţilor, scriu reprezentanţii Bento într-un comunicat de presă.

Mai exact, Bento FSM este o suită de aplicaţii dedicată companiilor care livrează servicii prin intermediul echipelor distribuite în teren, digitizând, automatizând şi optimizând toate activităţile aferente.

În primele nouă luni din 2023, Bento a înregistrat venituri din exploatare de 39 de milioane de lei, o creştere cu 103% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 12,1 milioane de lei, o apreciere cu 246% comparativ cu primele nouă luni din 2022.

Compania este evaluată la 157,6 milioane de lei, după ce acţiunile s-au apreciat cu 249,1% anul acesta, pe un rulaj de 16 milioane de lei. Din acţionariat fac parte cofondatorii Radu Scarlat şi Vlad Bodea, cu participaţii aproape egale, de 28,3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO