Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Producătorul de vinuri Purcari încheie 2023 cu afaceri de 370 mil. lei, plus 22% an/an, şi profit net de aproape 60 mil. lei, în creştere cu 45%. Victor Bostan, CEO: Aşteptăm cu încredere o creştere robustă în viitor

Bursă: Producătorul de vinuri Purcari încheie 2023 cu...

Autor: Cristina Bellu

29.02.2024, 08:31 1359

Producătorul de vinuri Purcari (WINE) a înregistrat în 2023 venituri de 369,4 mil. lei, mai mari cu 22% faţă de cele din 2022, în timp ce profitul net s-a majorat cu 45% la 59,6 mil. lei.

La nivelul EBITDA creşterea a fost de 19% an/an, până la 98,6 mil. lei.

Rezultatele au fost publicate joi dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti, acolo unde Purcari are o capitalizare de 580 mil. lei, după o creştere de 62,25% a acţiunilor în ultimul an.

„Anul precedent a fost unul dificil pentru regiunea noastra, dar ne-am descurcat bine si suntem mandri de rezultatele obtinute, depasind din nou ghidajul anuntat (...) Asteptam cu incredere o crestere robusta in viitor, valorificand brandurile noastre puternice, relatia solida cu piata, o baza excelenta de active si o echipa talentata.”, spune Victor Bostan, Director Executiv al Purcari Wineries PCL.

În România veniturile s-au majorat cu 22% faţă de 2022, avans despre care Purcari spune că a fost înregistrat pe toate brandurile. Moldova a urcat cu 4% iar companie menţionează că “vinurile premium Purcari au crescut pe toate canalele, atat ca valoare cat si volum”.

În Polonia vânzările au fost similare cu cele din 2022 in contextul unei reveniri puternice in T4/2023, dupa doua trimestre consecutive slabe. “Continuam prioritizarea marjelor fata de volum pentru Bostavan, presiunea pe segmentul vinului de masa continua. Purcari a crescut cu 36%, pornind totusi de la o baza mai mica”

În Cehia şi Slovacia a continuat tendinta de recuperare dupa un inceput de an slab. Prioritizarea marjelor fata de volum pentru Bostavan si accent pe premiumizare. Purcari in crestere cu 52% an la an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO