Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco a anunţat pierderi de 14,2 mil. lei la nivelul primelor şase luni din 2023. Afacerile s-au redus de 10 ori, la 6,7 mil. lei

Bursă. Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni...

Autor: Tibi Oprea

29.09.2023, 19:06 4009

Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, cu două emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti şi aflat în procedură de insolvenţă, a anunţat o pierdere de 14,2 mil. lei în primele şase luni din 2023, faţă de pierderi de 18,7 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, în contextul în care afacerile s-au redus de la 70,7 mil. lei la 6,7 mil. lei, conform datelor din raportul financiar semestrial publicat la BVB.

EBITDA companiei a fost rezultat negativ de 2,5 mil. lei, redus de la rezultatul negativ de 13 mil. lei din prima jumătate a lui 2022. Este al treilea S1 consecutiv când Vivre Deco anunţă pierderi la nivelul rezultatului net, rezultatele financiare din S1/2023 fiind marcate de intrarea în insolvenţă la finalul primului trimestru, pe 6 martie 2023. Ca urmare a intrării în procedura de insolvenţă, compania a avut mai multe blocaje în continuarea activităţii.

„În ciuda restricţiilor impuse de insolvenţă conducerea Societăţii a reuşit să reprofileze cu succes activitatea comercială spre modelul marketplace (vânzări pe platforma Vivre a produselor listate de către terţi şi comisionate de Societate) care generează profit operaţional (i.e. raportând veniturile din activitate  la costurile directe) dar la un volum de activitate considerabil mai mic”, notează Vivre în raportul financiar.

La Bursa de la Bucureşti, bondurile VIV26E se tranzacţionează la 3,8% din valoarea lor nominală iniţială de 100%, în timp ce obligaţiunile VIV25E au ajuns să se tranzacţioneze la 7,5% din valoarea nominală, potrivit datelor BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO