Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Şantierul Naval Orşova încheie un contract de 2,6 mil. euro pentru construcţia unei nave fluviale. Cumpărător, compania olandeză Gebr.DE JONGE Shipbuilding Services

Bursă. Şantierul Naval Orşova încheie un contract de...

Autor: Cristina Bellu

05.12.2023, 09:58 199

Producătorul de nave Şantierul Naval Orşova (SNO) a încheiat un contract în valoare de 2,6 milioane euro pentru constructia unei nave fluviale pentru compania Gebr.DE JONGE Shipbuilding Services din Olanda.

Potrivit anunţului publicat de SNO la bursă, termenul de livrare este 30 iunie 2024.

În luna noiembrie, producătorul de nave a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că societatea de servicii portuare Sea Container Services SRL a cumpărat pachetul de 49,99% din capitalul social al SNO.

Şantierul Naval Orşova are o capitalizare de 60,5 mil. lei. Acţiunile SNO se tranzacţionează în creştere cu 6% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 46,5 mil. lei, arată datele BVB.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu afaceri de 82 mil. lei, aproximativ duble faţă de cele 44 mil. lei din aceeaşi perioadă a anului 2022, trecând de la pierderi de 2,3 mil. lei la profit de 4 mil. lei.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO