Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Un singur investitor persoană fizică a subscris 126 milioane de lei în prima emisiune de titluri de stat Fidelis din 2024. Un alt ordin mare a fost înregistrat pe tranşa în euro, de 21 milioane de euro

Bursă. Un singur investitor persoană fizică a subscris...

Autor: Liviu Popescu

05.03.2024, 08:37 10961

Emisiunea de titluri de stat Fidelis, care urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti pe 7 martie, a avut subscrieri de 843 mil. lei respectiv 191 mil. euro.

Cel mai mare ordin înregistrat în prima emisiune de titluri de stat Fidelis din 2024, pe care Ministerul Finanţelor a derulat-o din 21 februarie până pe 1 martie fiind destinată exclusiv persoanelor fizice, a avut valoarea de 126 milioane de lei (25 mil. euro), potrivit datelor analizate de ZF din platforma bvb.ro.

Cu alte cuvinte un investitor persoană fizică a împrumutat statul român cu 126 mil. lei într-o finanţare pe trei ani cu simbolul R2703A care are o dobândă anuală de 6,75% pe an. Investitorul va fi remunerat în fiecare an cu 8,5 mil. lei din dobândă pentru ca la scadenţă (presupunând că acesta va păstra plasamentul până la maturitate şi nu îl va vinde prin BVB), respectiv primăvara lui 2027, să primească şi principalul, adică suma investită iniţial. Câştigurile pe care investi­torul le primeşte din dobânda aferentă subscrierii în cadrul Fidelis sunt neimpo­za­bi­le. Statul român, prin Ministerul Finanţelor, lansează trimestrial emisiuni de titluri de stat Fidelis la Bursa de Valori Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO