Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Swiss, BCR şi BT CP, intermedieri de 1,8 mld. lei în septembrie. Cei mai activi 10 brokeri au intermediat tranzacţii de 3,2 mld. lei

Bursă: Swiss, BCR şi BT CP, intermedieri de 1,8 mld....

Autor: Tibi Oprea

16.10.2023, 00:07 642

Cei mai activi 10 brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti au asigurat în septembrie 88,5% din intermedierile totale, respectiv 3,22 mld. lei, cei mai activi trei fiind Swiss Capital, Banca Comercială Română şi BT Capital Partners, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

În septembrie, indicele principal BET a avut parte de maxime istorice în mai multe şedinţe de tranzacţionare, încheind luna cu un avans de 8,2%, în timp ce indicele dividendelor BET-TR a urcat cu 9,8%, iar BET-BK, de referinţă pentru administratorii de fonduri şi alţi investitori instituţionali, a avut plus 8,9%.

Astfel, Swiss Capital a fost cel mai activ intermediar luna trecută, cu tranzacţii intermediate pe segmentul de acţiuni şi unităţi de fond de 785 mil. lei, ceea ce înseamnă 21,53% din total. BCR a ocupat locul doi, cu 560 mil. lei intermedieri şi 15,35% cotă de piaţă, iar BT CP a completat podiumul cu 433 mil. lei şi 11,88% pondere.

Dacă în iunie, Swiss, Wood & Company Financial Services şi TradeVille ocupau primele trei locuri, în iulie podiumul era format din BCR, Swiss şi BT CP. În septembrie, BT CP şi-a păstrat a treia poziţie, iar BCR şi Swiss au făcut rocadă. Podiumul a avut intermedieri de 1,8 mld. lei în septembrie, adică 48,8% din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO